Dynamika hierarchie v naší smečce aneb jak to u nás funguje :-))

 11.08. 2015 15:43

  • CO JE U NÁS NOVÉHO??..

Dynamika hierarchie v naší smečce aneb jak to u nás funguje :-)) 

Ahoj všichni :) Máme za sebou další výstavu.. (o té později) ale abych nepsala jen o výstavách, dnes vás zase "TROCHU" seznámím s naší smečkou domácí :-)) není pro mě nad spokojený psí život :-))  
 
Pro připomenutí. .
Ve smečce platí přísná hierarchie, ve které má každý člen pevně stanovené postavení. Struktura smečky je dynamická a může se měnit v závislosti na celé řadě faktorů. Hierarchie je pro psí tlupu velmi důležitá. Má význam v období rozmnožování, při ochraně území, při lovu, při krmení, zkrátka vždy, když je smečka pohromadě. A ta je spolu téměř nepřetržitě a její prožitky jí ucelují a ovlivňují. Hierarchie se odvíjí ve dvou liniích – pro samce a pro samice. . . 
 
Nitro smečky?? - VELMI CITLIVÁ ZÁLEŽITOST..

Naši dalmatínci temperamentem teda vůbec nešetří a každý náš rodinný člen smečky charakterizuje svou osobnost jemu vlastníí VŽDY po svém. . ;)) Ovšem jednak "uvnitř" domova a jednak "venku" mimo domov. . . :) Je to fakt ukázkové chování všech členů, kdy jeden velí, druhý vychovává, třetí neustále obrací vše ve hru, čtvrtý se stará o celou smečku, a tak dále a tak dále. . :))) Např. i co naučím já jednoho, ten to pak učí druhého. V naší smečce funguje velmii mnoho faktorů a způsobů komunikace, vzdělávání a vzájemné výchovy. Knížek je mnoho, ale ŽÁDNÁ Vám nikdy neukáže to, co já zažívám každý den přímo uvnitř jádra naší bandy :-))

Je pravda, že tato vedérka jsou velmi zátěžová jak pro lidi tak pro pejsky, natož pro ty "více" chlupaté .. ale i tak se o sebe smečka stará a umí se velice dobře přizpůspbit jeden druhému :))

Je ale NÁDHERNÉ pozorovat a sledovat, jak se celá smeččí rodinka včetně pejsků a kočiček o sebe stará a samozřejmě ještě krásnější je, jak se starají o mě-nejvyššího vůdce :-)) 

V zimě mě zahřívají, v létě mě pořád olizují obličej, uši, nohy a jak se chodí pomazlovat, pusinkovat a vybízejí pořád ke hře, jakýkoliv sport, jakákoliv aktivita je tak moc baví, a vždy když se k nim člověk vrací mají nádhernou radost a jsou šťastni. . . No je to báječný prostě <3 

Velkým pokrokem je u nás zařazení Gregorka + Falcouče společně. 

Se smečkou fungují oba a Gregorino už je v dalším levelu, kdy nemá potřebu dělat "bubáky" (dělal to dříve protože se o sebe bál-nyní si nechá klíďo píďo sahat na ocásek, drápky, ouška..) a přijímá Kášonka i dalo by se říci jako "vyšší nadřazenou osobnost" :-)) což je mooc fajn, uvidíme jak to bude s klukama pokračovat :-))

Zato Jásoníínek, Kášoníínek Falcovyčůránek většinou kouká z čeho mu kde co "kápne" a Gregorka má rád :)) přijímá ho cekem dobře. 

Oba klukové jsou moc šikovní :)) Hold ale Káša je Káša.. :D a jeho temperament oproti pejskům klukům je a stále zůstává samčím prvenstvím.

A aby toho nebylo málo, naše Judynka-zasloužilá maminka obou kluků, ta tedy dává celé smečce velkou dynamiku !! :) Je to Vychovatelka, chůva a vůdce celé smečky a jakmile někdo "zlobí" Judynka mu dá dobrý "sekec mazec" a v tom mi hodně pomáhá :-) je to úžasná fena :) s obrovskou osobostní vůlí a silou lva vůdce :) přesto velmi citivá a ochranitelská psí maminka <3 :) 

Jsem velmi ráda, jak krásně nám smečka funuje se všemi našimi členy (včetně kočiček) a jak můžete shlédnout i zde na videu jak krásně plemeno dalmatin projevuje radost a lásku v zázemíí domova . . :) 

Harmony with my Dalmatians & Borzois pack in Home :-))
Takový to běžný domácí odpolodne. . :) 
That's a common home in the afternoon. . :) 
SE ZVUKEM / WITH AUDIO ! ;) 
 

 

 Cherrýtko Petrovítr - 20ti měsíční dítko :)

 

Cherrýtko roste jako z vody :-)) ale pořád je to poctivý puberdítě <3 ;)